bewaar
Pepersaus
Pepersaus
bewaar

Pepersaus

Met cognac, ui en peper is deze heerlijke romige saus klaar voor het beste vlees.

15 min. bereiden
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

50 g

ongezouten roomboter

½

runderbouillontablet

250 ml

kraanwater

25 g

tarwebloem

25 ml

cognac

2 tl

zwarte-peperkorrels

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • vijzel

Met cognac, ui en peper is deze heerlijke romige saus klaar voor het beste vlees.

Aan de slag

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom toe en serveer direct.

algemeenVoeg voor een extra pittig accent een paar druppels Worcestershire sauce toe.