Pepersaus
Met cognac, ui en peper is deze heerlijke romige saus klaar voor het beste vlees.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 sjalot
- 50 g ongezouten roomboter
- ½ runderbouillontablet
- 250 ml kraanwater
- 25 g tarwebloem
- 25 ml cognac
- 2 tl zwarte-peperkorrels
- 125 ml verse slagroom
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom toe en serveer direct.
Tip:
Voeg voor een extra pittig accent een paar druppels Worcestershire sauce toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 290 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Pepersaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pepersaus

- 1 sjalot
Snipper de sjalot.

- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min.

- ½ runderbouillontablet
- 250 ml kraanwater
Breng ondertussen het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.

- 25 g tarwebloem
Voeg de bloem toe aan de sjalot en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt.

- 25 ml cognac
Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook.

- 2 tl zwarte-peperkorrels
Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus.

Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus.

- 125 ml verse slagroom
Voeg de slagroom toe en serveer direct. Bon appétit!