bewaar
Crostini met 'steak' tartaar
Crostini met 'steak' tartaar
bewaar

Crostini met 'steak' tartaar

15 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

8

crostini

2 el

mayonaise

¾

ossenworst

1

ei

1

sjalot

2 el

verse bieslook

2 el

kappertjes

Aan de slag

1

Bestrijk de crostini met mayonaise. Haal het velletje van de worst. Snijd de worst in 8 mooie gelijke plakken en leg ze op de crostini. Verdeel de crostini over 4 borden.

2

Pel het ei, halveer het ei en wip de dooier eruit. Hak het eigeel en eiwit afzonderlijk van elkaar fijn. Leg afzonderlijk van elkaar op elk bord een lepel fijngehakt eiwit, eigeel, sjalot, bieslook en kappertjes. Maal er royaal peper overheen.

tip

algemeenBasisrecept crostini: 1. Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd van beide kanten van 1 klein stokbrood (200 g) schuin een kontje weg. Snijd het brood schuin in 12 plakken. 2. Bestrijk de sneetjes brood heel dun met 1 el olie en spreid ze naast elkaar uit op een bakblik. 3. Schuif het blik 10 cm onder grill in de oven en rooster het brood in ca. 1 min. goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven. Keer de sneetjes brood en rooster de andere kant goudbruin. 4. Snijd 1 grote teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in zodra het uit de oven komt.