bewaar
Crostini met tonijn en radijs
Crostini met tonijn en radijs
bewaar

Crostini met tonijn en radijs

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

1 bosje

radijs

1 blikje

tonijn op olie

3 el

mayonaise

1½ el

kappertjes

1 klein

stokbrood

2 el

olijfolie

ijs

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Was de radijs, verwijder het groen en zoek de mooie kleine blaadjes uit voor de garnering. Vul een bakje met water en een paar ijsblokjes. Leg de radijsjes en uitgezochte blaadjes 10 min. in dit ijswater. Dep de radijsjes droog en snijd ze in plakjes en vervolgens in reepjes.

2

Giet de olie van de tonijn (bewaar deze voor een salade). Maak de tonijn met een vork zo fijn mogelijk en meng er de mayonaise en de kappertjes door. Meng er naar smaak zout door.

3

Snijd het stokbrood in 16 plakjes en bestrijk ze licht met olie. Verhit de grillpan en rooster de sneetjes brood in enkele minuten goudbruin en krokant.

4

Bestrijk de crostini met de tonijnmayonaise en leg er een tl radijsreepjes bovenop. Leg de crostini op een schaal. Dep de radijsblaadjes met keukenpapier droog en strooi ze over de crostini. Serveer direct.

tip

algemeenRadijsjes, maar ook jonge worteltjes en geschaafde venkel worden lekker krokant als u ze 10 min. in water met een paar ijsblokjes legt.