bewaar
Crostini met vistapenade
Crostini met vistapenade
bewaar

Crostini met vistapenade

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

25 porties

1

sjalotje

2 teentjes

knoflook

5 g

verse Provençaalse kruiden

1 potje

groene olijven

1 blikje

tonijn in olie

1 blikje

ansjovisfilets

1 blikje

tomatenpuree

3 eetlepels

olijfolie

cayennepeper

2

baguettes (brood)

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Sjalotje en knoflook pellen en in keukenmachine fijnhakken. Kruiden van takjes nemen. Olijven en kruiden toevoegen aan sjalotmengsel en kort mengen. Tonijn en ansjovis laten uitlekken en aan mengsel toevoegen en met tomatenpuree en olijfolie tot glad mengsel draaien. Op smaak brengen met cayennepeper.

2

Baguettes in 32 plakjes snijden. Tapenade met baguetteplakjes serveren.

algemeenDit mengsel is ook lekker op plakjes komkommer, in witlofblaadjes of selderijstengels.