Ingrediënten
4 personen
200 g
kippenlevertjes
6 eetlepels
olijfolie
1 teentje
knoflook
3 eetlepels
droge witte wijn
2
ansjovisfilets
1 theelepel
kappertjes
4 sneden
brood
8 blaadjes
rucola
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Verwijder het vet en eventueel het groene stukje van de kippenlevers en snijd ze daarna in kleine stukken. Verhit 3 eetlepels olie in eenkoekenpan en roerbak hierin de kippenlevers met de knoflook 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de wijn toe en blijf al omscheppend bakken tot het vocht is verdampt. Pureer de lever samen met de ansjovis met de staafmixer en breng op smaak met peper (en eventueel zout). Roer de kappertjes erdoor. Snijd de korstjes van het brood, bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het in de koekenpan goudbruin. Laat het brood goed uitdampen (liefst rechtopstaand), zodat het krokant blijft. Verdeel het levertjesmengsel over het brood en garneer het met 1-2 blaadjes rucola.
Crostini fegato

4 personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het vet en eventueel het groene stukje van de kippenlevers en snijd ze daarna in kleine stukken. Verhit 3 eetlepels olie in eenkoekenpan en roerbak hierin de kippenlevers met de knoflook 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de wijn toe en blijf al omscheppend bakken tot het vocht is verdampt. Pureer de lever samen met de ansjovis met de staafmixer en breng op smaak met peper (en eventueel zout). Roer de kappertjes erdoor. Snijd de korstjes van het brood, bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het in de koekenpan goudbruin. Laat het brood goed uitdampen (liefst rechtopstaand), zodat het krokant blijft. Verdeel het levertjesmengsel over het brood en garneer het met 1-2 blaadjes rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g kippenlevertjes
6 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
3 eetlepels droge witte wijn
2 ansjovisfilets
1 theelepel kappertjes
4 sneden brood
8 blaadjes rucola
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine