bewaar
Crostini met paté en zoete ui
Crostini met paté en zoete ui
bewaar

Crostini met paté en zoete ui

45 min. bereiden
6 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

boter

2

zoete uien

1

brood

4 el

olijfolie

300 g

roompaté

50 ml

droge witte wijn

½ teen

knoflook

Aan de slag

1

Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak op hoog vuur aan. Zet het vuur laag en laat in 30 min. gaar worden. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in 8 sneetjes en halveer ze in de breedte. Bestrijk ze dun met de olie en rooster ze boven in de oven in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat afkoelen.

3

Roer ondertussen de paté los met de wijn en de knoflook. Bestrijk de crostini royaal met de paté. Serveer de ui erbij. Bestrooi met peper. Lekker met fijngesneden platte peterselie.