bewaar
Toostje met kippenlever
Toostje met kippenlever
bewaar

Toostje met kippenlever

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

kippenlevertjes

1

sjalotje

½ eetlepel

kappertjes

6 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

droge witte wijn

zout

peper

6 sneetjes

witbrood

4 sprietjes

bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Kippenlevertjes schoonmaken en klein snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Kappertjes grof hakken. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en sjalotje fruiten. Levertjes toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Wijn toevoegen en zachtjes koken tot wijn is verdampt. Kappertjes door levertjes mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van brood korstjes verwijderen en diagonaal halveren. In pan helft van resterende olie verhitten en helft van driehoekjes om en om krokant bakken. Laten uitlekken op keukenpapier en tweede portie bakken. Driehoekjes beleggen met kippenlevertjes. Op elk bord drie crostini leggen. Bieslook erboven fijnknippen.