bewaar
Pasteitjes met gebakken slakjes
Pasteitjes met gebakken slakjes
bewaar

Pasteitjes met gebakken slakjes

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

1 blikje

slakken

1

sjalotje

2 takjes

peterselie

2 plakken

Ardenner ham

4

pasteibakjes

1 eetlepel

boter of margarine

1 klein

teentje knoflook

½ theelepel

tijm

2 eetlepels

droge witte wijn

2 eetlepels

crème fraîche

zout

versgemalen peper

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Slakken laten uitlekken. Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen. Peterselie fijnknippen. Ham in kleine stukjes snijden. Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Intussen boter verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen en al roerend ca. 10 seconden zachtjes meebakken. Slakken, ham en tijm erdoor roeren. Wijn erbij schenken en al omscheppend op hoog vuur laten verdampen. Crème fraîche en peterselie erdoor roeren, ca. 2 minuten op laag vuur verwarmen, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met (weinig) zout en peper. Pasteibakjes vullen met slakkenmengsel en direct serveren.

tip

algemeenOok lekker als lunchgerecht.