bewaar
Crostini met sjalot, bacon en ansjovis
Crostini met sjalot, bacon en ansjovis
bewaar

Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

sjalotten

4 eetlepels

olijfolie

4 plakken

bacon

6

zongedroogde tomaten op olie

4

ansjovisfilets

1 teentje

knoflook

4 dikke sneetjes

brood

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Sjalotten pellen en halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el olie bacon op laag vuur 3 min. uitbakken. Sjalot toevoegen en 3-4 min. fruiten. Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 min. zachtjes bakken tot sjalot gaar is. Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren. Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmengsel erop scheppen. Crostini over vier borden verdelen.

algemeenBesmeer de warme crostini dun met Crème de Brie of Chèvre Doux geitensmeerkaas (kuipje à 100 g) en beleg de crostini vervolgens met het sjalottenmengsel.