Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

Advertentie
Ingrediënten
- 12 sjalotten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 plakken bacon (in reepjes)
- 6 zongedroogde tomaten op olie (in stukjes)
- 4 ansjovisfilets (in stukjes)
- 1 teentje knoflook
- 4 dikke sneetjes brood
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sjalotten pellen en halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el olie bacon op laag vuur 3 min. uitbakken. Sjalot toevoegen en 3-4 min. fruiten. Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 min. zachtjes bakken tot sjalot gaar is. Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren. Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmengsel erop scheppen. Crostini over vier borden verdelen.
Tip:
Besmeer de warme crostini dun met Crème de Brie of Chèvre Doux geitensmeerkaas (kuipje à 100 g) en beleg de crostini vervolgens met het sjalottenmengsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 26 g
- vet 28 g