bewaar
Aardappeljulienne met sjalot en ansjovis
Aardappeljulienne met sjalot en ansjovis
bewaar

Aardappeljulienne met sjalot en ansjovis

20 min. bereiden
45 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

olijfolie

350 g

sjalotten

1 el

Provençaalse

1 kg

aardappelen

1 potje

ansjovisfilets

1 beker

slagroom

175 ml

melk

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Verhit de olie in een hapjespan, bak de sjalot in 5 min. glazig op middelhoog vuur. Voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen julienne. Verdeel de helft van de aardappeljulienne gelijkmatig over de bodem van de met boter ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Beleg daarna met de sjalot en de ansjovisfilets. Verdeel de rest van de aardappeljulienne erover en bestrooi weer met peper en zout. Schenk de room en de melk erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie, plaats deze in het midden van de oven en bak de aardappelschotel in 40 min. gaar. Verwijder de folie, zet de grill aan en gril de bovenkant van het gerechtin ca. 5 min. goudbruin. Lekker bij gevogelte of gegrild rundvlees met een groene salade.

algemeenU kunt dit gerecht een dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. Dek de schaal de volgende dag af met aluminiumfolie en verwarm 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.