Ingrediënten
4 personen
8
ansjovisfilets
4 eetlepels
melk
2 schaaltjes
minibloemkool en -broccoli
2
geroosterde paprika's
100 g
zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel
kappertjes
1 eetlepel
rode wijnazijn
cayennepeper
6 eetlepels
extra vierge olijfolie
Aan de slag
Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken. Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen. Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen. Lekker bij gegrilde kip of vis.
Bloemkoolsalade met ansjovis

bijgerecht
4 personen
220 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken. Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen. Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen. Lekker bij gegrilde kip of vis.
algemeen:Van deze salade bestaan heel veel variaties. De salade wordt vaak gemaakt met kerst. Wanneer er een dag van gegeten is, wordt hij de volgende dag aangevuld met nieuwe ingrediënten. Er kunnen bijvoorbeeld ook tomaten, rode ui, groene olijven of zoetzure augurkjes in.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)8 ansjovisfilets
4 eetlepels melk
2 schaaltjes minibloemkool en -broccoli
2 geroosterde paprika's
100 g zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel rode wijnazijn
0 cayennepeper
6 eetlepels extra vierge olijfolie