bewaar
Bloemkoolsalade met ansjovis
Bloemkoolsalade met ansjovis
bewaar

Bloemkoolsalade met ansjovis

15 min. bereiden
30 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

ansjovisfilets

4 eetlepels

melk

2 schaaltjes

minibloemkool en -broccoli

2

geroosterde paprika's

100 g

zwarte olijven zonder pit

1 eetlepel

kappertjes

1 eetlepel

rode wijnazijn

cayennepeper

6 eetlepels

extra vierge olijfolie

Aan de slag

Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken. Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen. Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen. Lekker bij gegrilde kip of vis.

tip

algemeenVan deze salade bestaan heel veel variaties. De salade wordt vaak gemaakt met kerst. Wanneer er een dag van gegeten is, wordt hij de volgende dag aangevuld met nieuwe ingrediënten. Er kunnen bijvoorbeeld ook tomaten, rode ui, groene olijven of zoetzure augurkjes in.