Tomaten-paprikasoep met ansjovis
140 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
3 eetlepels
500 ml
1
20
4
1 mespunt
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 week 10-11 - 2001 week 10-11
Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Tomatensap en visbouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen 16 olijven, ansjovisfilet en rest van olie met staafmixer pureren tot stevige tapenade. Soep met staafmixer glad pureren en op smaak brengen met cayennepeper. Bergje tapenade in midden van vier borden scheppen. Soep er voorzichtig langs schenken. Garneren met rest van olijven.
Tomaten-paprikasoep met ansjovis

voorgerecht
4 personen
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Tomatensap en visbouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen 16 olijven, ansjovisfilet en rest van olie met staafmixer pureren tot stevige tapenade. Soep met staafmixer glad pureren en op smaak brengen met cayennepeper. Bergje tapenade in midden van vier borden scheppen. Soep er voorzichtig langs schenken. Garneren met rest van olijven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode paprika
3 eetlepels olijfolie
500 ml tomatensap
1 visbouillontablet
20 zwarte olijven zonder pit
4 ansjovisfilets
1 mespunt cayennepeper
Dit heb je nodig
staafmixer




