Tomaten-paprikasoep met ansjovis

140 kcal

15 min. bereiden

2.9/5

(76)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2001 week 10-11 - 2001 week 10-11

Aan de slag

  1. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Tomatensap en visbouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen 16 olijven, ansjovisfilet en rest van olie met staafmixer pureren tot stevige tapenade. Soep met staafmixer glad pureren en op smaak brengen met cayennepeper. Bergje tapenade in midden van vier borden scheppen. Soep er voorzichtig langs schenken. Garneren met rest van olijven.

Wat vond je van dit recept?

Tomaten-paprikasoep met ansjovis

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig