bewaar
Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit
Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit
bewaar

Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit

30 min. bereiden
1 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 rijpe

trostomaten

½

rode ui

½

rode peper

3 takjes

oregano

1

limoen

30 g

groene olijven zonder pit

1 bakje

fruits de mer

2 eetlepels

tomatensap

1 eetlepel

olie

zout

peper

Dit heb je nodig

  • cocktailglazen

Aan de slag

1

Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Van oregano 2 takjes fijnhakken, rest achterhouden voor garnering. Limoen uitpersen. Olijven in lengte halveren. In kom tomaten, ui, peper, oregano, limoensap, olijven, zeevruchten, tomatensap en olie door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Minimaal 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken zich goed kunnen vermengen.

2

Tomaten-zeefruitcocktail in cocktailglazen scheppen en garneren met achtergehouden oregano. Serveren met tacoschelpen of tortillachips.