Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit

mexicaans
voorgerecht
4 personen
3
12
Advertentie
Ingrediënten
- 3 rijpe trostomaten
- ½ rode ui
- ½ rode peper
- 3 takjes oregano
- 1 limoen
- 30 g groene olijven zonder pit
- 1 bakje fruits de mer (150 g)
- 2 eetlepels tomatensap
- 1 eetlepel olie
- zout
- peper
Keukenspullen
- cocktailglazen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Van oregano 2 takjes fijnhakken, rest achterhouden voor garnering. Limoen uitpersen. Olijven in lengte halveren. In kom tomaten, ui, peper, oregano, limoensap, olijven, zeevruchten, tomatensap en olie door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Minimaal 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken zich goed kunnen vermengen.
- Tomaten-zeefruitcocktail in cocktailglazen scheppen en garneren met achtergehouden oregano. Serveren met tacoschelpen of tortillachips.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 75 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 2 g
- vet 4 g