bewaar
Jacks aardappelgratin met spek
Jacks aardappelgratin met spek
bewaar

Jacks aardappelgratin met spek

20 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

2 el

roomboter

4 grote

aardappelen

1 tl

nootmuskaat

4 plakjes

katenspek

150 g

pittige kaas

1 tl

Provençaalse

400 ml

melk

100 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de knoflook door de zachte boter en wrijf hier de ovenschaal mee in. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi die met zout, (versgemalen) peper en nootmuskaat. Strooi hierop wat snippers katenspek en een laag kaas. Leg op de kaas weer een laagje aardappelen, breng opnieuw op smaak met zout, peper en nootmuskaat, een laag katenspek en een laag kaas. Herhaal dit. Strooi de Provençaalse kruiden over de schotel en schenk er zo veel melk bij dat de aardappelen net onder staan. Zet de schaal 1 uur in de oven, schenk nu de slagroom over de ovenschotel en zet hem nog 10 min. in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt.