bewaar
Aardappelgratin met belegen kaas
Aardappelgratin met belegen kaas
bewaar

Aardappelgratin met belegen kaas

20 min. bereiden
50 min. wachten
280waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

75 g

belegen kaas

2 tenen

knoflook

½ beker

slagroom

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes. Leg de aardappelplakjes in lagen in de met boter ingevette ovenschaaltjes, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelen. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en bak de gratins in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder de folie na 20 min. Laat de gratins uit de oven 5 min. rusten voordat u ze serveert.

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm de gratins afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven van 180 °C.