Aardappelgratin met belegen kaas
285 kcal
20 min. bereiden, 50 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
75 g
2 tenen
½ beker
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 13 - Koester de kerst
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes. Leg de aardappelplakjes in lagen in de met boter ingevette ovenschaaltjes, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelen. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en bak de gratins in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder de folie na 20 min. Laat de gratins uit de oven 5 min. rusten voordat u ze serveert.
- algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm de gratins afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Aardappelgratin met belegen kaas

bijgerecht
4 personen
285 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes. Leg de aardappelplakjes in lagen in de met boter ingevette ovenschaaltjes, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelen. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en bak de gratins in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder de folie na 20 min. Laat de gratins uit de oven 5 min. rusten voordat u ze serveert.
algemeen:U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm de gratins afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
75 g belegen kaas
2 tenen knoflook
½ beker slagroom
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet




