bewaar
Groene-bonensalade met munt en sjalot
Groene-bonensalade met munt en sjalot
bewaar

Groene-bonensalade met munt en sjalot

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3

sjalotten

½

citroen

150 g

haricots verts

200 g

peultjes

3 eetlepels

olijfolie

1 zakje

doperwten

1 zakje

verse munt

Aan de slag

Sjalotten pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Citroen uitpersen. In kom sjalot 5 min. in citroensap marineren. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Peultjes schoonmaken. Haricots verts en peultjes (in gedeelten) in ruim kokend water met zout 2 min. koken (bonen moeten knalgroen blijven). In zeef met koud water afspoelen, laten uitlekken en droogdeppen. Pan met kokend water bewaren. In grote koekenpan olie verhitten. Haricot verts en peultjes 3 min. al omscheppend bakken. Intussen doperwten 2 min. koken. Doperwten laten uitlekken en met boontjes mengen. Groenten met aanhangende olie in kom overdoen en sjalot met citroensap erdoor scheppen. Groenten met munt en (versgemalen) peper op smaak brengen en bij kipfilet serveren.