Groene groentesalade
bewaar
bewaar

Groene groentesalade

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Meng in een kommetje de mascarpone met de geraspte citroenschil en naar smaak citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Roer in een ruime kom het resterende citroensap en de bosui door elkaar en laat dit 5 min. marineren. Klop de olie door de bosui en breng de dressing op smaak met zout en peper.

Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 cm. Schil het onderste deel van de asperges als ze wat droog of houtig aanvoelen. Snijd de asperges in 3 stukken.

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Leg de asperges in de pan en kook ze 2 minuten. Voeg de sugar snaps en haricots verts toe en kook de groenten in nog ca. 5 min. beetgaar. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze iets uitlekken.

Schep de warme groenten met de dille door de dressing in de kom. Lepel de mascarponetopping over de groenten. Serveer direct.

algemeenDeze salade is vooral lekker bij gerechten zonder saus. Laat de mascarponetopping achterwege als u de salade bij een gerecht met veel saus serveert.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene groentesalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig