bewaar
Geroosterde wortel en sugar snaps met citroendressing
Geroosterde wortel en sugar snaps met citroendressing
bewaar

Geroosterde wortel en sugar snaps met citroendressing

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

winterpeen

200 g

sugar snaps

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 eetlepel

limoensap

2 takjes

basilicum

2 takjes

peterselie

Aan de slag

1

Peen en sugar snaps schoonmaken. Peen in plakken van 1/2 cm dik snijden en deze in reepjes van 5 cm lang snijden. Peen en sugar snaps 1 min. in porties in ruim water met zout 1 min. koken. Groenten in vergiet laten uitlekken en daarna in kom omschudden met 2 el olie.

2

Grote grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Groenten, indien nodig in gedeelten, op hoog vuur 3-4 min. op hoog vuur grillen tot ze kleuren. Regelmatig omscheppen, zodat alle groenten gelijkmatig gaar worden. Van vuur af 1 el olie, limoensap, basilicum en peterselie door groenten scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij zalmfilet (in zachte vissaus met witte wijn en limoen*) en wilde & witte rijst.

algemeen*Zachte vissaus met witte wijn en limoen (schenkcup 200 ml) is speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.