bewaar
Zalmburgers met sugar snaps en citroenpasta
Zalmburgers met sugar snaps en citroenpasta
bewaar

Zalmburgers met sugar snaps en citroenpasta

35 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 250 g

verse zalmfilet

1

komkommer

½

citroen

1

ei

2 eetlepels

mosterd

50 g

boter

300 g

spaghetti

1 schaaltje

sugar snaps

2

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Zalm in plakjes snijden en deze in keukenmachine of met mes grof hakken. Komkommer in de lengte halveren, zaadjes eruit schrapen en in plakjes snijden. Citroenschil raspen, vrucht uitpersen. In kom zalm goed mengen met ei, mosterd en zout en peper naar smaak. Van mengsel 4 dikke burgers vormen. In koekenpan 25 g boter verhitten en zalmburgers op matig hoog vuur in 8-10 min. gaarbakken, halverwege voorzichtig keren. Door bakvet van zalmburgers citroenrasp en –sap roeren. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In pan met dikke bodem 25 g boter smelten en sugar snaps en 1 el water erdoor scheppen. Afgedekt 5 min. zachtjes smoren. Komkommer en bosuitjes (rest is voor dinsdag) door sugar snaps scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en alles afgedekt nog 3-4 min. zachtjes smoren. Spaghetti laten uitlekken en bakvet met citroen door pasta scheppen. Zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps serveren.