Crostini met Italiaans roerei

italiaans
ontbijt
8 personen
3
25
Advertentie
Ingrediënten
- 1 afbak stokbrood
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 zongedroogde tomaten op olie (potje)
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 6 eieren
- 1 zakje geraspte Parrano (100 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood in sneetjes van ca. 1 1/2 cm dik snijden en sneetjes aan beide kanten bestrijken met beetje olijfolie. Sneetjes brood vlak onder hete grill in ca. 5 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren. Broodjes laten afkoelen. Tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden.
- Eieren boven kom breken en met vork loskloppen. Tomaatstukjes, basilicum en kaas erdoor roeren. In koekenpan rest van olie verhitten en eiermengsel erbij gieten. Met houten spatel door eiermengsel roeren tot ei is gestold. Roerei over geroosterde sneetjes stokbrood verdelen. Sneetjes op platte schaal leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g