bewaar
Crostini met paté van sardines
Crostini met paté van sardines
bewaar

Crostini met paté van sardines

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

zout

1 teentje

knoflook

1

stokbrood

2 blikjes

sardines

1

sjalotje

2 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

groene tapenade

2 eetlepels

groene olijven zonder pit

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de olijfolie met het zout en de knoflook door elkaar. Bestrijk de plakjes stokbrood met de knoflookolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten tot goudbruine crostini. Maak intussen de sardines fijn met een vork, meng ze met het sjalotje, de mayonaise en de tapenade tot een grove vispaté. Snijd de groene olijven in plakjes. Besmeer de crostini met de sardinepaté en garneer ze met plakjes olijf.