Steak sandwich met gekaramelliseerde uien
De baas der broodjes en lunchrecepten.
Ingrediënten
4 personen
300 g
AH Excellent biefstukken
2
grote uien
3 el
arachideolie
½ el
worcestershiresauce
1
robuust stokbrood wit
1 el
Euroma Argentijnse grillkruiden
2 el
mosterd
2 el
mayonaise
1 el
honing
40 g
rucola
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Draai het vuur lager, voeg de worcestershiresauce toe en laat de ui in 20 min. karamelliseren. Roer regelmatig.
Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de rest van de olie met de Argentijnse grillkruiden en eventueel zout en bestrijk de biefstuk ermee. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Meng de mosterd, mayonaise en honing tot een saus. Snijd de biefstuk in plakjes. Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk de snijkanten met de saus. Verdeel de rucola, biefstuk en uien over de onderste helft van het brood. Dek af met de bovenste broodhelft. Snijd het brood in vieren.
Steak sandwich met gekaramelliseerde uien
De baas der broodjes en lunchrecepten.

4 personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Draai het vuur lager, voeg de worcestershiresauce toe en laat de ui in 20 min. karamelliseren. Roer regelmatig.
Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de rest van de olie met de Argentijnse grillkruiden en eventueel zout en bestrijk de biefstuk ermee. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Meng de mosterd, mayonaise en honing tot een saus. Snijd de biefstuk in plakjes. Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk de snijkanten met de saus. Verdeel de rucola, biefstuk en uien over de onderste helft van het brood. Dek af met de bovenste broodhelft. Snijd het brood in vieren.
serveertip:Wil je een hoofdgerecht? Eet deze steak sandwich dan met een frisse tomatensalade met fijngesneden peterselie, olie en azijn.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g AH Excellent biefstukken
2 grote uien
3 el arachideolie
½ el worcestershiresauce
1 robuust stokbrood wit
1 el Euroma Argentijnse grillkruiden
2 el mosterd
2 el mayonaise
1 el honing
40 g rucola
Dit heb je nodig
grillpan