BBQ steak sand­wich van Jor­d Al­t­hui­zen

Deze steak sandwich is mals, sappig en vol van smaak.

(1) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Deze steak sandwich is mals, sappig en vol van smaak. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steak in plakken van ca. 5 mm dik en meng met 5/7 van de worcestershire, de oregano, een beetje zout en versgemalen zwarte peper. Laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 230 °C is bereikt.
  2. Maak de mosterdspread door de rest van de worcestershire met de mayonaise, grove mosterd, zout en versgemalen zwarte peper te mengen.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in grove stukken. Snijd de witte uien in ringen van 5 mm. Bestrijk de paprika, uienringen en oesterzwammen licht met de zonnebloemolie en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper.
  4. Snijd de broodjes open en leg ze op de snijzijde kort op de BBQ. Houd apart. Gril de groenten hot & fast op de grill tot deze zacht geworden zijn. Haal ze van de grill, maar houd ze warm. Gril nu de stukjes steak kort aan beide kanten, zodat ze mooi gekleurd zijn maar nog wel medium rare.
  5. Smeer de spread op de onderkant van een broodje, stapel afwisselend het vlees, de plakken kaas en gegrilde groenten op het broodje en leg vervolgens kort op de BBQ met gesloten deksel om de kaas te laten smelten. Haal de sandwich van de BBQ, voorzie nog van een goede lik mosterdspread en open wide.

Tip:

De ribeye van AH Excellent leent zich goed voor dit gerecht, maar je kunt ook een bavette gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

BBQ steak sandwich van Jord Althuizen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

BBQ steak sand­wich van Jor­d Al­t­hui­zen

1
1
  • 500 g ribeye steaks
  • 5 el worcestershiresauce
  • 1 el gedroogde oregano

Snijd de steak in plakken van ca. 5 mm dik en meng met de worcestershire, de oregano, een beetje zout en versgemalen zwarte peper. Laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

2
2

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 230 °C is bereikt.

3
3
  • 2 el worcestershiresauce
  • 4 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd

Maak de mosterdspread door de rest van de worcestershire met de mayonaise, grove mosterd, zout en versgemalen zwarte peper te mengen.

4
4
  • 1 groene paprika

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in grove stukken.

5
5
  • 2 middelgrote uien

Snijd de witte uien in ringen van 5 mm.

6
6
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 el zonnebloemolie

Bestrijk de paprika, uienringen en oesterzwammen licht met de zonnebloemolie en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper.

7
7
  • 4 verse pistolets

Snijd de broodjes open en leg ze op de snijzijde kort op de BBQ. Houd apart.

8
8

Gril de groenten hot & fast op de grill tot deze zacht geworden zijn. Haal ze van de grill, maar houd ze warm.

9
9

Gril nu de stukjes steak kort aan beide kanten, zodat ze mooi gekleurd zijn maar nog wel medium rare.

10
10
  • 200 g gatenkaas jong belegen 45+

Smeer de spread op de onderkant van een broodje, stapel afwisselend het vlees, de plakken kaas en gegrilde groenten op het broodje en leg vervolgens kort op de BBQ met gesloten deksel om de kaas te laten smelten.

11
11

Haal de sandwich van de BBQ, voorzie nog van een goede lik mosterdspread en open wide.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.