Bie­ten­bur­gers van de BBQ

Op en top een vega burger, vol smaak door de gegrilde groenten.

(3) waardeer
hoofdgerecht Op en top een vega burger, vol smaak door de gegrilde groenten. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de uien in ringen van een ½ cm. Bestrijk de ui en asperges met de olie en gril ca. 8 min. op de barbecue. Keer de ui halverwege en de asperges regelmatig. Neem van de barbecue. Gril de bietenburgers ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ca. 30 sec. op de snijkant.
  2. Bestrijk elke onderste helft van de broodjes met 1 el pompoenhummus. Verdeel er achtereenvolgend wat rucola, de bietenburgers, de rest van de hummus, de ui, asperges en kiemgroenten over. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

Tip:

Bietenburgers zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van bietenburgers kun je ook AH Biologische Groenteburgers gebruiken.

serveertip:

Serveer er een AH Maaltijdsalade geitenkaas bij. Doe in een saladeschaal en meng de rest van de rucola erdoor.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 06 - BBQ , Receptkaart 2018 week 23-24

Bietenburgers van de BBQ

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­bur­gers van de BBQ

1
1

Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 350 g verse groene asperges
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de uien in ringen van een ½ cm. Bestrijk de ui en asperges met de olie en gril ca. 8 min. op de barbecue.

3
3

Keer de ui halverwege en keer de asperges regelmatig. Neem van de barbecue.

4
4
  • 4 bietenburgers
  • 4 bakkersbollen wit

Gril de bietenburgers ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ca. 30 sec. op de snijkant.

5
5
  • 200 g pompoenhummus

Bestrijk elke onderste helft van de broodjes met 1 el pompoenhummus.

6
6
  • 80 g rucola
  • 60 g milde kiemgroente

Verdeel er achtereenvolgend wat rucola, de bietenburgers, de rest van de hummus, de ui, asperges en kiemgroenten over.

7
7

Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

serveertip:

Serveer er een AH Maaltijdsalade geitenkaas bij. Doe in een saladeschaal en meng de rest van de rucola erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.