bewaar
Zomerse cheesecake met rood fruit
Zomerse cheesecake met rood fruit
bewaar

Zomerse cheesecake met rood fruit

15 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur wachten
206waarderingen

Ingrediënten

12 porties

50 g

ongezouten roomboter

250 g

Bastognekoeken

2 el

abrikozenjam

1

medium handsinaasappel

750 g

halfvolle vanillekwark

3

middelgrote eieren

200 g

rood fruit

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • sateprikker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smelt de boter. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de gesmolten boter en jam erdoor. Vet de springvorm in. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm en maak een opstaande rand van 4 cm hoog.

2

Boen de sinaasappel schoon en rasp dun de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een beslagkom de kwark met de eieren en de geraspte sinaasappelschil en schenk het kwarkmengsel in de vorm.

3

Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 30 min. Steek een satéstokje in de taart. Komt dit er droog uit, dan is de taart gaar. Bak anders nog enkele minuten en controleer hem nogmaals op gaarheid. Laat de taart in de vorm afkoelen en laat de taart daarna in de koelkast in minstens 2 uur koud worden.

4

Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Garneer met het rode fruit in het midden en bestuif het fruit met poedersuiker.

tip

algemeenEen fruitige Hollandse variatie op de Amerikaanse cheesecake.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.