Zomerse cheesecake met rood fruit

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter
- 250 g Bastognekoeken (of kandijkoeken)
- 2 el abrikozenjam
- 1 medium handsinaasappel
- 750 g halfvolle vanillekwark
- 3 middelgrote eieren
- 200 g rood fruit (aardbeien/ frambozen/ blauwe bessen/ rode bessen)
- 2 el poedersuiker
Keukenspullen
- keukenmachine
- springvorm (Ø 24 cm)
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smelt de boter. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de gesmolten boter en jam erdoor. Vet de springvorm in. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm en maak een opstaande rand van 4 cm hoog.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp dun de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een beslagkom de kwark met de eieren en de geraspte sinaasappelschil en schenk het kwarkmengsel in de vorm.
- Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 30 min. Steek een satéstokje in de taart. Komt dit er droog uit, dan is de taart gaar. Bak anders nog enkele minuten en controleer hem nogmaals op gaarheid. Laat de taart in de vorm afkoelen en laat de taart daarna in de koelkast in minstens 2 uur koud worden.
- Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Garneer met het rode fruit in het midden en bestuif het fruit met poedersuiker.
Tip:
Een fruitige Hollandse variatie op de Amerikaanse cheesecake.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 240 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zomerse cheesecake met rood fruit
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zomerse cheesecake met rood fruit
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- 50 g ongezouten roomboter
- 250 g Bastognekoeken
- 2 el abrikozenjam
Smelt de boter. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de gesmolten boter en jam erdoor.
- 2 g ongezouten roomboter
Vet de springvorm in. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm en maak een opstaande rand van 4 cm hoog.
- 1 medium handsinaasappel
Boen de sinaasappel schoon en rasp dun de oranje schil van de sinaasappel.
- 750 g halfvolle vanillekwark
- 3 middelgrote eieren
Meng in een beslagkom de kwark met de eieren en de geraspte sinaasappelschil en schenk het kwarkmengsel in de vorm.
Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 30 min.
Steek een satéstokje in de taart. Komt dit er droog uit, dan is de taart gaar. Bak anders nog enkele minuten en controleer hem nogmaals op gaarheid.
Laat de taart in de vorm afkoelen en laat de taart daarna in de koelkast in minstens 2 uur koud worden.
- 200 g rood fruit
Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Maak het rode fruit schoon.
- 2 el poedersuiker
Garneer met het rode fruit in het midden en bestuif het fruit met poedersuiker.