bewaar
Salade van kip en eieren
Salade van kip en eieren
bewaar

Salade van kip en eieren

35 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

2 stengels

sereh

½

kippenbouillontablet

150 g

kipfilet

30 g

kokos

3

eieren

zout

versgemalen zwarte peper

3 el

olie

4

sjalotjes

1 teentje

knoflook

1½

rode peper

1

limoen

Aan de slag

Van 1 stengel sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. In pan 2 dl water met kippenbouillon en stukken sereh tegen de kook aan brengen. Kipfilet erin leggen en in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Gare kip laten afkoelen en in reepjes snijden. In droge koekenpan kokos lichtbruin roosteren. Overdoen op bordje en laten afkoelen. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In koekenpan 1 el olie verhitten en eimengsel over bodem laten uitvloeien. Op zacht vuur bakken tot bovenkant droog is. Omelet op bord laten glijden, oprollen en in dunne reepjes snijden. Sjalotjes, knoflook, andere stengel sereh en rode pepers schoonmaken. Sjalot in dunne partjes snijden, peper in reepjes snijden en knoflook en sereh fijnhakken. Limoen uitpersen. In wok olie verhitten en sjalot, peperreepjes, knoflook en sereh ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Overdoen in schaal. Reepjes kip, omelet, kokos en limoensap er voorzichtig doorscheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper.

tip

algemeenOok lekker als bijgerecht voor 4 personen.