bewaar
Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
bewaar

Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus

25 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

kokosmelk

½

kippenbouillontablet

¼

rode peper

½

limoen

1 cm

verse gemberwortel

300 g

pandanrijst

1 stengel

sereh

4 eetlepels

olie

500 g

kipfilet

400 g

peultjes

125 g

taugé

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kokosmelk met bouillontablet, rode peper, limoen en helft van gemberwortel aan de kook brengen. Saus op laag vuur 15 min. laten sudderen. Intussen pandanrijst met stuk citroengras aan de kook brengen en volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.

2

Helft van olie verhitten. In wok kip op hoog vuur gaarwokken, uit pan nemen en (met aluminiumfolie bedekt) warmhouden. Rest van olie verhitten. Peultjes op hoog vuur 3 min. roerbakken. Taugé en bosui toevoegen en groenten nog 1 min. al omscheppende bakken. Kipfilet en groenten over vier borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kokossaus ernaast serveren.