bewaar
Roergebakken mihoen
Roergebakken mihoen
bewaar

Roergebakken mihoen

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mihoen

2½ eetlepels

olie

2 stengels

sereh

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

3

bosuitjes

1 zakje

verse koriander

1 zakje

verse munt

1

limoen

3 eetlepels

pinda's

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

In pan ruim water aan de kook brengen. Mihoen in grote stukken breken en met 1/2 eetlepel olie aan kookwater toevoegen. Water opnieuw aan de kook brengen en 15 seconden laten koken. Mihoen afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengels fijnhakken. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Koriander en helft van munt fijn knippen, van resterende takjes munt blaadjes afnemen. Limoen uitpersen. In droge wok pinda's goudbruin roosteren, op schotel laten afkoelen.

2

In wok 2 eetlepels olie verhitten. Sereh, knoflook, bosui en peper 1 minuut roerbakken. Mihoen toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend verwarmen. Haal de wok van vuur af en meng de fijn geknipte kruiden en limoensap erdoor. Bestrooien met pinda's en muntblaadjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.