Mihoen-mangosalade

Advertentie
Ingrediënten
- 125 g mihoen
- 1 limoen (geperst)
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 3 theelepels donkerbruine basterdsuiker
- gedroogde chilipeper uit molentje
- 3 bosuitjes (in schuine ringetjes)
- ½ mango (in reepjes)
- 1 zakje verse munt (15 g grofgehakt)
- 1 zakje verse koriander (15 g grofgehakt)
- 100 g ongezouten pinda's (grofgehakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mihoen in stukken breken en volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. In zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van limoensap, vissaus en suiker. Dressing met chilipeper op smaak brengen. Bosuitjes, mango, munt en koriander door dressing scheppen. Mihoen toevoegen en salade voorzichtig mengen. Bestrooien met gehakte pinda's.
Tip:
Lekker met Thaise biefstuk: smeer een biefstuk in met rode currypasta (pot) en rooster deze op de barbecue ca. 3 minuten tot vlees rondom bruin en van binnen rosé is. Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en leg deze op de salade.
Advertentie