bewaar
Mihoen-mangosalade
Mihoen-mangosalade
bewaar

Mihoen-mangosalade

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

mihoen

1

limoen

2 eetlepels

Thaise vissaus

3 theelepels

donkerbruine basterdsuiker

gedroogde chilipeper uit molentje

3

bosuitjes

½

mango

1 zakje

verse munt

1 zakje

verse koriander

100 g

ongezouten pinda's

Aan de slag

Mihoen in stukken breken en volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. In zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van limoensap, vissaus en suiker. Dressing met chilipeper op smaak brengen. Bosuitjes, mango, munt en koriander door dressing scheppen. Mihoen toevoegen en salade voorzichtig mengen. Bestrooien met gehakte pinda's.

tip

algemeenLekker met Thaise biefstuk: smeer een biefstuk in met rode currypasta (pot) en rooster deze op de barbecue ca. 3 minuten tot vlees rondom bruin en van binnen rosé is. Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en leg deze op de salade.