bewaar
Gegrild gemarineerd rundvlees
Gegrild gemarineerd rundvlees
bewaar

Gegrild gemarineerd rundvlees

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

sereh

5 teentjes

knoflook

1½ eetlepel

suiker

4 eetlepels

olie

zout

(versgemalen) zwarte peper

500 g

rosbief

2 eetlepels

ongezouten pinda's

100 g

mihoen

1

citroen

2

rode pepers

5 eetlepels

vissaus

1 krop

ijsbergsla

½

komkommer

1 bakje

taugé

2

bosuitjes

1

mango

15 g

verse koriander

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • vijzel en stamper

Aan de slag

1

Uiteinde en sprieten van sereh afsnijden en stengel in stukjes snijden. 3 teentjes knoflook pellen. Sereh, knoflook, suiker en olie in vijzel tot marinade wrijven. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees in dunne plakjes snijden, door marinade scheppen en ca. 1/2 uur in koelkast zetten. Intussen citroen uitpersen. Rest van knoflook pellen en snipperen. Peper wassen, schoonmaken en fijnhakken. Dipsaus roeren van citroensap, knoflook, peper, vissaus en ca. 1 eetlepel water. Saus in kom scheppen. Van sla bladeren lostrekken en wassen. Komkommer wassen, in lengte halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Taugé ca. 1/2 minuut onderdompelen in kokend water, in vergiet laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden. Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden. Kruiden fijn knippen. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Mihoen warm of koud serveren. Pinda's in droge koekenpan lichtbruin roosteren, laten afkoelen en fijnhakken. Salades, kruiden en mihoen in aparte kommen doen of op schaal leggen.

2

Plakjes vlees snel aan beide kanten bruin roosteren en op schaal leggen. Pinda's over vlees strooien. Slablad nemen en hierop mihoen, rauwkost, kruiden en vlees leggen. Slablad oprollen, in saus dippen en eten.