bewaar
Gehaktschotel met knoflook-citroendressing
Gehaktschotel met knoflook-citroendressing
bewaar

Gehaktschotel met knoflook-citroendressing

25 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

2

rode pepers

½ zakje

verse munt

3

bosuitjes

1

citroen

3 eetlepels

vissaus

6 eetlepels

olijfolie

500 g

half-om-halfgehakt

zout

versgemalen peper

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Pepers halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Munt in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Citroen uitpersen. Ui, knoflook, peperreepjes, munt en bosui mengen. Dressing roeren van citroensap, vissaus en 3 eetlepels olie met citroen.

2

In wok 3 eetlepels olie met citroen verhitten. Gehakt in ca. 6 minuten rul en gaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af dressing erdoor scheppen, direct serveren. Lekker met mihoen of rijst en rauwkost van sperziebonen, spitskool en taugé.