bewaar
Warme salade van tahoe en paddestoelen
Warme salade van tahoe en paddestoelen
bewaar

Warme salade van tahoe en paddestoelen

45 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

tahoe

paprikapoeder

zout

chilipoeder

2

rode pepers

2

rode uien

3

bosuitjes

1 zakje

verse koriander

100 g

shii-takes

2 bakjes

paddestoelenmelange

1

citroen

3 eetlepels

vissaus

3 eetlepels

Oosterse roerbakolie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Tahoe in blokjes van ca. 2 cm snijden. Omscheppen met mespunt paprikapoeder, zout en mespunt chilipoeder. Pepers halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Uien pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Bosuitjes schoonmaken en in schuine ringetjes snijden. Koriander fijn knippen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier, van shii-takes steeltjes verwijderen. Citroen uitpersen. Dressing roeren van citroensap, vissaus, koriander en peperstukjes.

2

In wok 2 eetlepels olie verhitten. Ui en bosui ca. 3 minuten roerbakken. Tahoe toevoegen en in ca. 5 minuten al omscheppend lichtbruin bakken. Tahoemengsel uit pan nemen en warmhouden. Rest van olie in wok verhitten. Paddestoelen ca. 10 minuten op hoog vuur roerbakken. Tahoemengsel en dressing erdoor scheppen, direct serveren. Lekker met pandanrijst.