bewaar
Gehaktschotel met roomkaaspuree
Gehaktschotel met roomkaaspuree
bewaar

Gehaktschotel met roomkaaspuree

Kruidig gehakt onder een smeuïge laag roomkaaspuree.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
383waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

300 g

half-om-halfgehakt

450 g

diepvries sperziebonen

95 g

rode pesto

800 g

verse aardappelpuree

150 g

verse roomkaas met kruiden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Kruidig gehakt onder een smeuïge laag roomkaaspuree.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Meng de sperziebonen en pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal.

3

Meng de aardappelpuree met de roomkaas. Verdeel over het gehakt-sperziebonenmengsel. Zet de ovenschotel ca. 20 min. in het midden van de oven.