bewaar
Gehaktschotel met een dakje van zoete aardappel
Gehaktschotel met een dakje van zoete aardappel
bewaar

Gehaktschotel met een dakje van zoete aardappel

Kost je maar tien minuten om te maken. De oven doet de rest.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse sperziebonen

2

uien

1 el

traditionele olijfolie

300 g

half-om-halfgehakt

1 el

Hollandse kruiden voor groenten

400 g

tomatenblokjes

450 g

zoete-aardappelblokjes

100 g

geraspte belegen 48+ kaas

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Kost je maar tien minuten om te maken. De oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste 2 min. de sperziebonen, kruiden en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Dek af met de zoete aardappelblokjes en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.