Ge­hakt­scho­tel met een dak­je van zoe­te aard­ap­pel

Kost je maar tien minuten om te maken. De oven doet de rest.

(20) waardeer
hoofdgerecht Kost je maar tien minuten om te maken. De oven doet de rest. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste 2 min. de sperziebonen, kruiden en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Dek af met de zoete aardappelblokjes en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12  g
  • natrium 640 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 41-42

Gehaktschotel met een dakje van zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­scho­tel met een dak­je van zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 400 g verse sperziebonen

Kook de sperziebonen 5 min. Giet af.

3
3
  • 2 uien
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 el Hollandse kruiden voor groenten
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste 2 min. de sperziebonen, kruiden en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 450 g zoete-aardappelblokjes
  • 100 g geraspte belegen 48+ kaas

Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Dek af met de zoete aardappelblokjes en bestrooi met de geraspte kaas.

6
6

Bak de schotel in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.