bewaar
Lasange met ricotta en courgette
Lasange met ricotta en courgette
bewaar

Lasange met ricotta en courgette

Dé klassieker uit Italië is inmiddels helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje.

15 min. bereiden
50 min. wachten
349waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

400 g

half-om-halfgehakt

1 teen

knoflook

2

uien

1

courgette

800 g

tomatenblokjes

1 mespunt

gedroogde tijm

250 g

ricotta

175 g

geraspte jong belegen kaas 50+

8

lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • langwerpig cakeblik (ca. 28 cm)

Dé klassieker uit Italië is inmiddels helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote braadpan, schep het gehakt erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin kleurt en rul uit elkaar valt. Snijd de knoflook en de uien fijn. Schep de knoflook en ui bij het gehakt en bak deze mee tot ze glazig zien. Snijd de courgette in kleine blokjes en doe samen met de tomatenblokjes en de tijm bij het gehakt. Laat het geheel nog 10 min. zacht doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.

2

Meng de ricotta met de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep wat tomatensaus in het ingevette cake- of broodblik en leg er 2 lasagnevellen op. Schep hierop de helft van de ricotta en leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laag tomatensaus. Vervolgens een dun laagje kaas, een laag lasagnevellen en de rest van de ricotta. Daarna weer een laag lasagnevellen, een laag tomatensaus en ten slotte een laag kaas. Bak de lasagne in 50 min. goudbruin en gaar.