bewaar
Kipsaté met kokossaus
Kipsaté met kokossaus
bewaar

Kipsaté met kokossaus

30 min. bereiden
1 uur wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kipfilet

400 ml

kokosmelk

3 eetlepels

pindasaus

3 eetlepels

olie

3 eetlepels

ketjap manis

1 theelepel

sambal brandal

1

limoen

3 teentjes

knoflook

1 eetlepel

verse gemberwortel

100 g

pinda's

3 eetlepels

verse koriander

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Kipfilet in repen snijden van ca. 2 cm breed. Elke reep voor 2/3 deel op geweekt stokje rijgen en stokjes in lage schaal leggen. In kom kokosmelk met pindakaas glad roeren. Olie, ketjap, sambal, limoensap, knoflook, gember en naar smaak zout erdoor roeren. Helft van marinade op kip scheppen en stokjes wentelen zodat ze rondom met marinade zijn bedekt. Schaal afdekken en satés ca. 1 uur in koelkast marineren. Rest van marinade in sausschaaltje scheppen en op kamertemperatuur bewaren.

2

Satés uit marinade nemen en op goed ingevette grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Satés op schaal leggen met pinda's en eventueel koriander bestrooien en saus apart erbij serveren. Lekker met noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en (cassave)kroepoek.