bewaar
Gebakken tahoe met warme sambalsaus
Gebakken tahoe met warme sambalsaus
bewaar

Gebakken tahoe met warme sambalsaus

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

tahoe

3

sjalotjes

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

2 el

olie

3 tl

sambal oelek

10 g

bruine basterdsuiker

1 tl

laos

1 el

citroensap

1 stengel

sereh

50 g

kokos

zout

frituurolie

Dit heb je nodig

  • frituurpan, keukenpapier

Aan de slag

1

Tahoe in blokjes snijden en droogdeppen met keukenpapier. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in smalle stukjes snijden. In wok olie verhitten en ui, knoflook, rode peper, 2 theelepels sambal, suiker, laos en citroensap 2 minuten fruiten. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Sereh en kokoscrème met ca. 1 1/2 dl water toevoegen. Kokoscrème laten smelten. Saus nog ca. 2 minuten laten doorkoken.

2

In frituurpan olie verhitten tot 180 °C en tahoe in porties lichtbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Saus al roerende aan de kook brengen. Tahoe erdoor scheppen. Saus ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen, indien het te droog wordt een scheutje water toevoegen. Sereh verwijderen. Zout en sambal naar smaak toevoegen.

tip

algemeenIn plaats van tahoe kunt u ook 6 hardgekookte eieren gebruiken (niet frituren).