bewaar
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
bewaar

Gestoofd rundvlees in kokosmelk

2 uur 55 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

magere runderlapjes

1

ui

2 teentjes

knoflook

1 stengel

sereh

3 cm

gemberwortel

4 el

olie

1 tl

koenjit

½ tl

laos

1 el

sambal oelek

6 dl

kokosmelk

2

laurierblaadjes

zout

Aan de slag

1

Vlees in dobbelstenen snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden.

2

In braadpan olie verhitten en vlees met ui, knoflook, koenjit, laos en sambal al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kokosmelk, gember, sereh en laurierblaadjes toevoegen. Vlees moet onderstaan. Vlees in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar stoven. Nu en dan roeren. Laatste 10 minuten deksel van de pan halen en saus op hoog vuur laten inkoken. Rendang met zout op smaak brengen. Sereh, plakjes gember en laurierblaadjes verwijderen. Serveren met rijst.