Ingrediënten
4 personen
750 g
magere runderlapjes
1
ui
2 teentjes
knoflook
1 stengel
sereh
3 cm
gemberwortel
4 el
olie
1 tl
koenjit
½ tl
laos
1 el
sambal oelek
600 ml
kokosmelk
2
laurierblaadjes
zout
Aan de slag
Vlees in dobbelstenen snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden.
In braadpan olie verhitten en vlees met ui, knoflook, koenjit, laos en sambal al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kokosmelk, gember, sereh en laurierblaadjes toevoegen. Vlees moet onderstaan. Vlees in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar stoven. Nu en dan roeren. Laatste 10 minuten deksel van de pan halen en saus op hoog vuur laten inkoken. Rendang met zout op smaak brengen. Sereh, plakjes gember en laurierblaadjes verwijderen. Serveren met rijst.
Gestoofd rundvlees in kokosmelk

hoofdgerecht
null personen
420 kcal
175 min. bereiden
Aan de slag
Vlees in dobbelstenen snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden.
In braadpan olie verhitten en vlees met ui, knoflook, koenjit, laos en sambal al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kokosmelk, gember, sereh en laurierblaadjes toevoegen. Vlees moet onderstaan. Vlees in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar stoven. Nu en dan roeren. Laatste 10 minuten deksel van de pan halen en saus op hoog vuur laten inkoken. Rendang met zout op smaak brengen. Sereh, plakjes gember en laurierblaadjes verwijderen. Serveren met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)750 g magere runderlapjes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stengel sereh
3 cm gemberwortel
4 el olie
1 tl koenjit
½ tl laos
1 el sambal oelek
600 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
0 zout