bewaar
Nasi koening met tjotjo ajam
Nasi koening met tjotjo ajam
bewaar

Nasi koening met tjotjo ajam

1 uur bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stengels

sereh

5 eetlepels

olie

1 kilo

kipkarbonades

1 potje

sambal oelek

150 g

suiker

2 blikken

kokosmelk

zout

2 theelepels

koenjit

2

laurierblaadjes

2

kruidnagels

400 g

pandanrijst

Aan de slag

Serehstengels schoonmaken en halveren. In braadpan olie verhitten en kipkarbonades rondom bruin bakken. Op bord scheppen. In bakvet sambal met 1 serehstengel ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Suiker erdoor roeren en laten smelten. 1 blik kokosmelk en ca. 1 dl water erdoor roeren. Blijven roeren tot mooie saus ontstaat. Kipkarbonades in saus leggen en naar smaak zout toevoegen. Kip onafgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar smoren en saus dikker laten worden. In pan andere blik kokosmelk met 2 dl water, koenjit, andere serehstengel, laurierblaadjes, kruidnagels en zout aan de kook brengen, goed roeren. Rijst erdoor roeren en in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Afgedekt nog ca. 10 minuten laten staan. Rijst op vier borden scheppen. Tjotjo ajam ernaast scheppen. Serveren met seroendeng, komkommer en omeletreepjes.

tip

algemeenDit gerecht is lekker pittig. Gebruik voor een mildere versie de helft van de hoeveelheid sambal of voeg nog een blik kokosmelk toe.