bewaar
Garnalen met boemboebali en kokosmelk
Garnalen met boemboebali en kokosmelk
bewaar

Garnalen met boemboebali en kokosmelk

30 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

peultjes

2

tomaten

1 stengel

sereh

3 el

Balinese kruidenpasta

1 el

olie

2 dl

kokosmelk

250 g

jumbogarnalen

1 el

sambal oelek

Aan de slag

1

Peultjes schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water peultjes in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef afspoelen met koud water en laten uitlekken. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Sereh fijnhakken en door kruidenpasta mengen. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes fruiten tot het lekker gaat ruiken. Kokosmelk erdoor roeren en het geheel ca. 3 minuten laten sudderen tot dikke saus ontstaat. Peultjes, tomaat, garnalen en sambal erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Serveren met rijst en komkommer.

2

Ook lekker als bijgerecht voor 4 personen.

tip

algemeenIn veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot pasta gewreven, maar dit gaat ook uitstekend in de keukenmachine. Snijd 4 rode pepers met zaadjes in stukken en meng ze met 2 gesnipperde uien, 4 tenen knoflook, 1 volle el versgeraspte gember, 50 g cashewnoten, 1 tl trassi, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 1 el bruine bastedsuiker, het sap van 1 citroen en 2-3 el olie in de keukenmachine tot een fijne pasta. U kunt deze pasta in een afgesloten bakje ca. 14 dagen in de koelkast bewaren.