bewaar
Gesmoord varkensvlees
Gesmoord varkensvlees
bewaar

Gesmoord varkensvlees

30 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

2

tomaten

3

bosuitjes

400 g

hamlappen

2 el

olie

3½ el

Balinese kruidenpasta

4 el

ketjap manis

peper

nootmuskaat

Aan de slag

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Bosuitjes in stukjes van 2 cm snijden. Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken. Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken. Bosui, tomaat, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Serveren met rijst en sperziebonen of komkommersalade.

tip

algemeenIn veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot pasta gewreven, maar dit gaat ook uitstekend in de keukenmachine. Snijd 4 rode pepers met zaadjes in stukken en meng ze met 2 gesnipperde uien, 4 tenen knoflook, 1 volle el versgeraspte gember, 50 g cashewnoten, 1 tl trassi, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 1 el bruine bastedsuiker, het sap van 1 citroen en 2-3 el olie in de keukenmachine tot een fijne pasta. U kunt deze pasta in een afgesloten bakje ca. 14 dagen in de koelkast bewaren.