bewaar
Gesmoord rundvlees in kruidige saus
Gesmoord rundvlees in kruidige saus
bewaar

Gesmoord rundvlees in kruidige saus

30 min. bereiden
124waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 grote

ui

2 teentjes

knoflook

2

rode pepers

1 stengel

sereh

2 cm

gemberwortel

15 g

cashewnoten

1 tl

ketoembar

1 tl

versgemalen zwarte peper

1½ tl

nootmuskaat

250 g

entrecote

2 el

olie

1 el

bruine basterdsuiker

4 el

ketjap manis

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepers wassen en halveren (zaadlijsten laten zitten). Sereh in stukjes snijden. Gember schillen en in stukken snijden. In keukenmachine ui, knoflook, rode peper, sereh, gember en cashewnoten tot fijne pasta mengen. Ketoembar, peper en nootmuskaat erdoor mengen. Entrecotes in repen van ca. 4 cm breed snijden. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes fruiten tot het lekker gaat ruiken. Vlees erdoor scheppen en op hoog vuur in ca. 3 minuten al omscheppend bruinbakken. Bruine suiker en ketjap erdoor roeren en vlees nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Serveren met rijst en sperziebonen.

algemeenIn plaats van entrecote à la minute kunt u ook rosbief à la minute gebruiken of biefstuk die u zelf dwars op de draad in dunne plakjes snijdt. Ook lekker als bijgerecht voor 4 personen.