bewaar
Gekookte en gebakken kip
Gekookte en gebakken kip
bewaar

Gekookte en gebakken kip

1 uur 10 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kip

4

sjalotjes

15 g

suiker

1

citroen

1 cm

gemberwortel

1

kippenbouillontablet

2 tl

koenjit

2 tl

laos

3 tl

zout

2

laurierblaadjes

peper

4 el

bloem

frituurolie

Dit heb je nodig

  • frituurpan, keukenpapier

Aan de slag

1

Kip in 4 stukken snijden: de poten en borststukken. Sjalotjes pellen en snipperen. Kip in pan doen met zoveel water dat kip onderstaat en 15 g suiker per liter water toevoegen. Citroen uitpersen. Gemberwortel schillen en raspen. Sjalotjes, gember, citroensap, bouillonblokje, koenjit, laos, zout en laurierblaadjes in pan doen. Kip in ca. 30 minuten gaarkoken. Kip in kookvocht laten afkoelen.

2

Frituurolie verhitten tot 165 °C. Kip met keukenpapier droogdeppen en bestrooien met zout en peper. Kip door bloem wentelen. Kip, eventueel in porties, in olie in ca. 5 minuten knapperig bakken. Serveren met rijst en rauwkost en chilisaus of sambal.

tip

algemeenIn plaats van een hele kip kunt u ook kipdelen of bouten gebruiken.