bewaar
Gele rijst gekookt in kokosmelk
Gele rijst gekookt in kokosmelk
bewaar

Gele rijst gekookt in kokosmelk

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

300 g

langkorrelrijst

2

sjalotjes

1 stengel

sereh

1

citroen

2

kruidnagels

2 el

olie

2 tl

koenjit

2 tl

ketoembar

1 tl

djinten (gemalen komijn)

7 dl

kokosmelk

1

kippenbouillontablet

zout

Aan de slag

Rijst wassen tot het water helder is. Sjalotjes pellen en snipperen. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Citroen doormidden snijden en een helft uitpersen. Kruidnagels in 1 citroenschil steken (rest van citroen wordt niet gebruikt). In pan olie verhitten en sjalotjes 1 minuut zachtjes bakken. Rijst, koenjit, ketoembar en djinten toevoegen en omscheppen. Kokosmelk, bouillontablet, sereh, citroenschil en zout toevoegen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking gaarkoken. Tussentijds 2 keer omscheppen. Als rijst bijna gaar is opletten dat er nog voldoende kookvocht is. Rijst van vuur af, met deksel op pan, 10 minuten laten nagaren. Sereh en citroenschil verwijderen. Rijst desgewenst met peperbloemen garneren (zie tip).

tip

algemeenBloemen van rode peper: Snij rode pepers van de punt naar beneden in smalle repen. Laat de bodem met de steel heel. Leg de pepers in ijswater zodat de repen omkrullen.