bewaar
Thaise wokschotel met paksoi en zalm
Thaise wokschotel met paksoi en zalm
bewaar

Thaise wokschotel met paksoi en zalm

20 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries wilde zalm

300 g

pandanrijst

1

ui

1

paksoi

400 g

tomaat

3 el

traditionele olijfolie

100 ml

woksaus oester-knoflook

2 tl

knoflook

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Laat de zalmfilet ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in partjes. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in stukjes en houd apart. Snijd de zalmfilet in stukjes en de tomaat in vieren.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Voeg de paksoistelen toe en roerbak 3 min. Voeg de tomaten en bijna al het paksoiblad toe en roerbak tot de tomaten warm zijn. Voeg de woksaus, knoflook en zalmfilet toe en warm het al omscheppend door, tot de zalmstukjes gaar zijn. Schep op het laatst de rest van het paksoiblad erbij. Serveer met de pandanrijst.