bewaar
Gerookte makreel met badjaksaus
Gerookte makreel met badjaksaus
bewaar

Gerookte makreel met badjaksaus

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2 theelepels

sambal badjak

100 ml

tomatenketchup

2 eetlepels

gembersiroop

2 eetlepels

verse koriander

1

gestoomde makreel

3

nectarines

2 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Voor saus in schaaltje sambal met tomatenketchup, gembersiroop en koriander tot sausje roeren.

2

Makreel en nectarines met olie bestrijken. Makreel op rooster in ca. 10 min. warm laten worden. Tegelijkertijd nectarines op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 3 min. grillen. Vis schoonmaken en met warme nectarines en sambalsaus serveren. Lekker met stokbrood en kroepoek.

tip

algemeenKant-en-klare gestoomde makreel. Ook nooit aan gedacht? Probeer het eens, het is verrassend verrukkelijk. Echt iets voor het strand of op de camping.