bewaar
Groene groenten met makreel en sinaasappel
Groene groenten met makreel en sinaasappel
bewaar

Groene groenten met makreel en sinaasappel

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

broccoli

1 zak

boontjesmix

1 eetlepel

balsamicoazijn

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

500 g

vastkokende aardappels

2

sinaasappels

1

gestoomde makreel

2 eetlepels

verse munt

50 g

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • bakblik

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. In groot bakblik broccoli en boontjesmix omscheppen met azijn, 3 el olie, (zee)zout en peper naar smaak. In midden van oven groenten in ca. 15-20 min. lichtbruin en beetgaar roosteren, regelmatig omscheppen. Aardappels in plakjes snijden (schil mag eraan blijven) en in 10 min. met deksel op pan beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, sap hierbij opvangen. Van makreel vel en graten verwijderen en visvlees in stukjes verdelen. In schaal rest van olie met 2 el sinaasappelsap, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Groenten, aardappelplakjes, sinaasappel en makreel erdoor scheppen. In vier grote kommen overdoen. Met olijven garneren.