bewaar
Gegrilde makreel met tomaat
Gegrilde makreel met tomaat
bewaar

Gegrilde makreel met tomaat

15 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

krielaardappeltjes in de schil

1

citroen

1

gestoomde makreel

4

trostomaten

2 theelepels

Provençaalse kruiden

versgemalen zwarte peper

4 eetlepels

olijfolie

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • 2 lage eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Krieltjes in 10 min. gaarkoken. Helft van citroen in dunne partjes snijden, andere helft uitpersen. Makreelfilets van graat nemen en in 4 stukken verdelen. Tomaat over ovenschaaltjes verdelen, makreel en citroenpartjes erop leggen. Provençaalse kruiden en royaal peper erover strooien, 1 el olie over het geheel druppelen. Schaaltjes 10 cm onder hete grill schuiven en gerecht in 8-10 min. door en door heet laten worden. In slaschaal dressing kloppen van rest van olie met citroensap, zout en peper naar smaak. Krieltjes afgieten en met bosuitjes door dressing scheppen. Warme aardappelsalade serveren bij makreel.