bewaar
Radijssalade met sinaasappel
Radijssalade met sinaasappel
bewaar

Radijssalade met sinaasappel

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

2

sinaasappels

1 bos

radijs

2 eetlepels

zwarte olijven

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

Aan de slag

Snijd met een scherp mesje de boven- en onderkant van de sinaasappels, zodat de vruchten rechtop op het werkvlak kunnen staan. Snijd dik de schil en het witte vlies eraf en snijd daarna de sinaasappel in dunne plakken. Verwijder eventuele pitjes. Was de radijsjes en snijd de kleine blaadjes van het aanhangende groene loof eraf. Snijd de radijsjes en de olijven in plakjes. Verdeel het groene loof van de radijs en de plakken sinaasappel op een grote schaal. Verdeel de plakjes radijs en de plakjes olijf erover. Bedruppel met de olie en bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak.

tip

algemeenBestrooi de salade met een mespunt gemalen komijn voor een kruidige smaak.