Radijssalade met sinaasappel en abrikozen

Advertentie
Ingrediënten
- 6 gewelde abrikozen (zakje à 200 g)
- 1 bosje radijs (ca. 175 g)
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- zout
- (versgemalen) peper
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 4 teentjes knoflook
- 3 sinaasappels
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Abrikozen in reepjes snijden. Radijsjes schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Radijsjes in dunne plakjes snijden. In kom azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper door elkaar roeren. Radijs erdoor scheppen en ca. 20 minuten laten intrekken.Intussen in droge koekenpan pijnboompitten licht goudbruin roosteren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Boven kom sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden. Opgevangen sap door radijs roeren.Radijs, abrikozen en sinaasappelpartjes door elkaar roeren. Salade over vier bordjes verdelen. In pannetje 1 eetlepel olie verhitten. Plakjes knoflook snel licht goudbruin bakken. Knoflook en pijnboompitten over salade verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 18 g
- vet 15 g